Open Bedrijvendag

Bijna 6.000 bezoekers op sluizencomplex Ham voor Open Bedrijvendag

In het kader van Open Bedrijvendag, zondag 5 oktober, stelde nv De Scheepvaart de deuren van het sluizencomplex in Ham open. Er kwamen bijna 6.000 bezoekers, de één nog enthousiaster dan de ander.

Dankzij de inzet en het voorbereidende werk van collega’s van het 4de district, de afdeling Maintenance, de regie van Genk en de directie in Hasselt, genoten de mensen van hun bezoek langs een goed uitgestippelde route met prachtige infopanelen waar medewerkers van nv De Scheepvaart zorgden voor een vakkundige én vriendelijke uitleg. Tussen de bezoekers ontdekten we ook heel wat bekende gezichten van collega’s en hun familie of vrienden. Ook Vlaams minister Jo Vandeurzen vereerde ons met een bezoek.

Vooral de sluistoren was erg in trek, het mooie uitzicht zorgde er voor dat de toren bijna overbevolkt was. Ook de indrukwekkende pomp- en waterkrachtcentrale kreeg een constante stroom van bezoekers. De afdeling Maintenance was ook ruim vertegenwoordigd. Zij toonden op het terrein tussen de duwvaart- en middensluis wat er allemaal te pas komt bij het onderhoud van de waterwegen. De peilboot en het werkponton ‘Valère Vautmans’ lagen in de sluis. Bij voer- en vaartuigen kregen de bezoekers tekst en uitleg bij hun vragen. Op de brug was het een drukte van jewelste, zeker wanneer er schepen werden geschut. De ‘attractie’ van de dag waren wellicht de boottochten door de sluis, de tickets vlogen de deur uit en op het einde van de dag hebben we er zo’n 800 mensen versast van en naar de containerterminal BCTN die ook ‘Open Deur’ hield.

De vele positieve reacties van bezoekers én het enthousiasme van onze medewerkers getuigen mee van het succes van deze dag.

Stempelactie

Volgende vijf bedrijven namen ook deel aan Open Bedrijvendag en promoten mee het Albertkanaal.

  • Aperam Stainless Belgium in Genk
  • Baldewijns en CO in Kuringen
  • BCTN Meerhout in Meerhout
  • Marlux in Heusden-Zolder
  • Tubobel in Tessenderlo

Bezocht je 3 van de 6 locaties (inclusief sluis Ham) en verzamelde je hun stempels dan kon je kans maken op een mooie prijs.

Onderstaande personen hebben een prijs gewonnen met de stempelactie. Zij krijgen hun prijs in de week van 13-17/10/2014.